Zorg: Wat bieden wij

Wij bieden zorg en begeleiding aan jongeren van 12 tot 18 jaar en (jong-) volwassenen met een autismespectrumstoornis, adhd en een licht verstandelijke en/of psychische beperking. Hiernaast bieden wij begeleiding aan mensen met psychische of psychiatrische problemen en mensen met een burn-out.

Logeerweekenden voor jongeren van 12 tot 18 jaar en (jong-) volwassenen met een autismespectrumstoornis, adhd en een licht verstandelijke en/of psychische beperking.

Pluk / moestuin en Terras waar zorgvragers en bezoekers van het Rondmeer met elkaar op ontspannen wijze in contact komen.

Activiteiten

  • Bosbouw: Snoei-, zaag- en overige onderhoudswerkzaamheden.
  • Pluk / moestuin: Planten, wieden en oogsten van bloemen, groenten en fruit. Samen het traject volgen van zaadje tot vrucht.
  • Terreinbeheer: Maaien van gazon en weiland. Plaatsen van en onderhoud aan afrasteringen
  • Dieren verzorgen: Honden, katten, eenden, pony’s, ezel, geiten, schaapjes, pauwen en kippen.
  • Pleisterplaats / terras: Hier kunnen degene die graag sociale contacten willen leggen en mensen willen verzorgen hun bijdrage leveren. Wij bieden fietsers, wandelaars en natuurgenieters koffie, thee of fris met overheerlijke eigengebakken wafels aan.

Vrije tijdsactiviteiten

Mountainbiken/skelteren/pannavoetballen/spelen op de zandberg/boomhutten maken/darten/tafelvoetbal/boerengolf/speurtochten/zwemmen/vissen/knutselen met hout en natuurlijke materialen/beeldhouwen/et cetera.

Het Boshoes is een prachtig terrein bestaande uit vier hectare bos en een hectare weiland. Hierop ligt een recreatiewoning.

De onderstaande film geeft u een impressie van Zorgboerderij Rondmeer.

Share