Zorg: doelstelling

Doel van de behandeling

De behandeling die wij bieden heeft als doel om positieve veranderingen in de levens van de zorgvragers te bewerkstelligen. Elke zorgvrager heeft zijn/haar eigen hulpvraag. Aan de hand hiervan stelt de begeleider een behandelplan op. Hierin staan behandeldoelen opgenomen.

Sommige zorgvragers hebben als doel om tot rust te komen. Vanuit deze rust willen zij zich verder P1050186ontwikkelen. Daarnaast zijn er mensen die als doel hebben grenzen te ontdekken en verleggen. Anderen willen een zinvolle dagbesteding. Verder komt het voor dat de zorgvrager op zijn werk niet goed functioneert (vastlopen, burn-out). We onderzoeken dan samen waar de knelpunten liggen. Zorgvragers doen hier positieve ervaringen op die ze in hun rugzak kunnen steken. We willen elke zorgvrager binnen zijn eigen kaders en op zijn eigen niveau zover mogelijk op weg helpen.

Wij maken de zorgvragers bij de werkzaamheden die zij uitvoeren bewust van de risico’s die er zijn. We leren hen in te schatten welke risico’s aanvaardbaar zijn en welke niet. Hiervan leren zij.

Tevens is het doel van het traject om zorgvragers respect voor natuur, mens en dier bij te brengen.

Share