Wandelen en fietsen in de omgeving van Zorgboerderij Rondmeer

De omgeving ; De Asbroekerheide en de buurtschappen

Zorgboerderij Rondmeer bevindt zich aan de rand van de Asbroekerheide. Dit ongeveer 200 hectare groot stiltegebied is een bosgebied dat voornamelijk uit naaldbos bestaat. Het ligt tussen Roggel en Heythuysen en Heibloem in. Het is ontstaan op een voormalig heide- en stuifzandgebied. Levend stuifzand is nog te vinden bij de Kirkelsberg, een zandduin van ca 10 meter breed en bijna 40 meter boven NAP. Tot het einde van de 19e eeuw maakten de gebieden Asbroekerheide, Kirkelsberg en Nederpeel-Grave deel uit van wat ooit één groot Peelgebied was. 

In dit stiltegebied vind je bijvoorbeeld vogels die extra gevoelig zijn voor geluid zoals de Roerdomp, Nachtzwaluw, Wielewaal, Boomleeuwerik en Kraanvogel, maar ook vele andere dieren leven in dit bos zoals reeën, vossen en konijnen.

In 2020 is dit de Asbroekerheide betiteld als ‘Het stilste plekje van Limburg’ en heeft bij de landelijke beoordeling een mooi derde plaats gekregen.

Aangrenzend liggen hier diverse buurtschappen met mooie landelijke weidegezichten en beekjes. Ook natuurgebieden als De Peel, Het leudal, de Banen liggen in de omgeving.

Wandelen en Fietsen

Deze omgeving nodigt uit om er op uit te gaan, de natuur in! Hieronder vind je mooie wandel- en fietsroutes in de omgeving van Zorgboerderij Rondmeer.

Link naar Wandelen        Link naar Fietsen

Zorgboerderij Rondmeer is een mooi start- of eindpunt van je wandel- of fietstocht. Wat dacht je van een welverdiende pauze op ons terras met een lekkere versgebakken wafel of een heerlijke lunch! Op ons zorg-terras hebben we ook een uitgebreid folderrek waar tal van wandel- en fietsroutes te vinden zijn. 

 

Share