Zorg: Wat bieden wij

Wij bieden zorg en begeleiding aan jongeren van 12 tot 18 jaar en (jong-) volwassenen met een autismespectrumstoornis, adhd en een licht verstandelijke en/of psychische beperking. 

Ook (gedeeltelijk) schooluitvallers, thuiszitters kunnen we hulp bieden. Doordat de stap naar of de eisen op een school te groot zijn wordt er maatwerk aangeboden. Een combinatie van school met dagbesteding. Op de dagbesteding wordt dan in een andere omgeving en setting gewerkt aan de doelen die voor het optimaal kunnen volgen van onderwijs nodig zijn. 
We doen dit in samenwerking met oa Aloyssiusstichting en andere voortgezet (speciaal) onderwijs scholen. 

Logeer-weekenden voor jongeren van 12 tot 18 jaar en (jong-) volwassenen met een autismespectrumstoornis, adhd en een licht verstandelijke en/of psychische beperking.

Hiernaast bieden wij begeleiding aan mensen met psychische of psychiatrische problemen en mensen met een burn-out.

Wat we samen doen;

  • Bosbouw: Snoei-, zaag- en overige onderhoudswerkzaamheden.
  • Pluk / moestuin: Planten, wieden en oogsten van bloemen, groenten en fruit. Samen het traject volgen van zaadje tot vrucht.
  • Terreinbeheer: Maaien van gazon en weiland. Plaatsen van en onderhoud aan afrasteringen
  • Dieren verzorgen: Honden, katten, eenden, pony’s, ezel, geiten, schaapjes, pauwen en kippen.
  • Zorg- Terras: Hier kunnen degene die graag sociale contacten willen leggen en mensen willen verzorgen hun bijdrage leveren. Wij bieden fietsers, wandelaars en natuurgenieters koffie, thee of fris met overheerlijke eigengebakken wafels aan.

Vrije tijdsactiviteiten

Mountainbiken/skelteren/pannavoetballen/spelen op de zandberg/boomhutten maken/darten/tafelvoetbal/boerengolf/speurtochten/zwemmen/vissen/knutselen met hout en natuurlijke materialen/beeldhouwen/et cetera.

Het Boshoes is een prachtig terrein bestaande uit vier hectare bos en een hectare weiland. Hierop ligt een recreatiewoning.

De onderstaande film geeft u een impressie van Zorgboerderij Rondmeer.

Share