Zorgboerderij Rondmeer

“Mensen vanuit onze zingeving ontwikkelen en bewustmaken van het behoud van de eigen omgeving. Zelfvoorzienend, met de natuur en mens; veranderen wat veranderd kan worden.”

Aan de rand van Asbroekerheide, een bosrijk gebied in het Midden-Limburgse dorp Heythuysen vindt je Rondmeer Zorg en Zorg-terras. Wij, Frans en Helma Korten, zijn in 2009 met Rondmeer gestart. Frans heeft in 2011 de opleiding ‘begeleider op zorgbedrijven’ gevolgd. Helma volgde diverse opleidingen tot coach/counselor, psycho-energetisch therapeut en systemisch werken met traumaverwerking. Vanaf 2009 is ook onze zoon Bas Korten werkzaam in het bedrijf. Hij volgde HBO Bouwkunde en weet de jongeren te inspireren om zelf letterlijk en figuurlijk aan zichzelf te bouwen. Hij doet dit door hen mee te nemen in diverse (bouw) werkzaamheden waarmee er een zichtbaar resultaat ontstaat. Dit resultaat weerspiegelt ook het onzichtbare (maar vaak ook heel zichtbaar!) persoonlijke ontwikkelproces. Niet door praten maar door doen.

Vanaf 10 januari 2019 zijn Helma en Bas degene die het bedrijf leiden. Helaas te jong hebben we die dag afscheid van Frans moeten nemen maar we gaan verder in de geest van Frans. Leven is een samenspel.

Samen met de elementen en het ritme van de natuur willen we iedereen laten voelen, beleven en ontdekken wat dat met je innerlijke Zijn doet. Je laten ontdekken hoe een waardevol mens jij bent! Waar en wat je talenten zijn. SAMEN betekent niet alleen!

Wij doen ons werk niet zomaar.
Helma: Ik doe mijn werk met liefde. Ik wil mensen begeleiden in de zoektocht naar hun eigen IK. Vanuit dit punt kan er gebouwd worden aan de toekomst en aan ieders unieke persoonlijke kwaliteiten. Wij hebben allerlei werkzaamheden waarmee de zorgvrager zich kan ontplooien en het geleerde in de praktijk kan zetten. Kernwoorden bij Rondmeer zijn: rust, ruimte en aandacht. Er is wederzijds respect voor elkaar.

De visie van Frans is vanaf januari 2019 overgenomen door Bas: Ik wil er zijn voor de minderbedeelden in de samenleving. Voor mij betekent geluk als je dat wat je hebt met anderen kunt delen. Ik wil openstaan voor mensen en hen vertrouwen geven. Ieder mens mag zijn zoals hij is. Ik vind het belangrijk om de zorgvrager zorg op maat te bieden. Persoonlijke aandacht staat hierbij voorop. Frans en Bas hun motto: verbeter de wereld en begin bij jezelf.

Meer informatie over Zorgboerderij Rondmeer onze visie en missie , wat wij bieden en onze doelstelling kun je vinden op deze pagina’s.

Mochten er vragen zijn dan neem gerust contact met ons op.

Naast deze zorg willen Helma en Bas meer mensen van deze heerlijke plek op de Heide laten genieten en hebben ze een sfeervol Zorg-Terras met speeltuintje gecreëerd. Hier kunnen gasten even tot rust komen onder het genot van een kop koffie met een warme wafel met vruchtentopping. Alles samen gemaakt en van eigen bodem.

En hebben ze afgelopen jaren nog 3 zorg / recreatie locaties ontwikkeld: Hoeve Twente, ’t Boshoes en Camperplaats Houbenhof.

Al deze 4 locaties samen bieden de zorgprofessionals van Rondmeer extra ruimte om SAMEN te bouwen ( letterlijk en figuurlijk ) SAMEN bouwen aan één geheel en aan ieders persoonlijke groei, met rust, ruimte en aandacht.

Share