Geocachewandeling

Wat is Geocaching?

Geocaching is een wereldwijde schattenzoektocht waar digitaal en de real world elkaar tegenkomen. Geocachen is een schatzoektocht op basis van GPS coördinaten. Via deze coördinaten en je gps (of smartphone) kan je aan de slag gaan met geocachen. Om dit te kunnen spelen dient een app te worden geïnstalleerd op je telefoon. Voor meer info zie Ontdek de gratis Geocaching app en ga goecachen met je smartphone (geocachen.nl)

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-1-1024x1024.png

Naar wat je op zoek gaat tijdens het geocachen is steeds een raadsel, en dat is juist het leuke van deze mooie buitensport.

Het doel van geocachen is simpel: iemand verstopt een schat, wat we ook wel (geo)cache noemen. Bij het zoeken naar een geocache bekijk je best altijd even wat de grootte van de geocache is, soms kan deze heel klein zijn. De cache moet uiteraard waterdicht zijn en het bevat steeds een logboek, waarin je jouw geocachenaam en de datum (en uur) van je vondst kan vermelden als bewijs dat je de geocache ook daadwerkelijk gevonden hebt.

In geocaches die iets groter zijn zal je ook enkele zogenaamde ‘goodies’ kwijt kunnen. Bij Geocaching zijn goodies kleine spulletjes zoals speelgoed, munten of geocache trackables. Bedoeling van deze Geocaching goodies is dat als je er iets uit neemt, je ook iets (evenwaardig) in de plaats legt.

Share